Yer altından gelen seslerin büyük bir depremin habercisi olabileceği söylentileri üzerine Prof. Dr. Naci Görür, "Bu sesler, yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor," dedi. Görür, özellikle deprem bölgelerinde topraktan çeşitli gazların, özellikle radon gazının çıkabildiğini belirterek, bu seslerin de gaz çıkışını andırdığını ifade etti.

Görür, açıklamasında seslerin sebebini kesin olarak tespit etmenin zor olduğunu, ancak videodan izlediği kadarıyla yer altından gelen seslerin gaz çıkışına benzettiğini vurguladı. "Dediğim gibi, benim izlediğim videoda. Sevgiyle," diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Bu olay, Bingöl'deki vatandaşlar arasında büyük bir deprem olacağı korkusuna neden olurken, Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları bir nebze olsun endişeleri yatıştırdı. Yer altından gelen seslerin her zaman bir deprem habercisi olmadığı ve çeşitli doğal süreçlerden kaynaklanabileceği uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmektedir.

Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor! Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları, Bingöl'de yer altından gelen seslerin muhtemel bir gaz çıkışı olduğunu işaret ediyor ve vatandaşların paniğe kapılmamaları gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar, yer altı seslerinin nedenlerinin detaylı bir incelemeyle anlaşılabileceğini, bu nedenle sakin olunması gerektiğini vurguluyor.