Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik çalışmalar yapıldı. Bu operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirilirken, 268 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.

Kahramanmaraş'ta Otomobiller Çarpıştı, Sıkışan Sürücüler Kurtarıldı! Kahramanmaraş'ta Otomobiller Çarpıştı, Sıkışan Sürücüler Kurtarıldı!

Operasyonlara toplamda 558 ekip, 1635 personel ve 44 narkotik dedektör köpeğin katıldığı belirtildi. Operasyonlar Gaziantep, Nevşehir, İzmir, Mersin, İstanbul, Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Osmaniye, Bitlis, Denizli, Kocaeli, Konya, Kırklareli, Edirne, Eskişehir, Van, Tekirdağ, Çorum, Ankara, Elazığ, Hatay, Muş, Samsun, Diyarbakır, Bolu, Amasya, Kars, Zonguldak, Malatya, Sakarya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Muğla, Tokat ve Karabük illerinde gerçekleştirildi.

Operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.