Kahramanmaraş Havaalanı'nda yıllardır süregelen uçuş iptalleriyle ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesinin cevabı geldi.

Japonya'dan Kahramanmaraş'a Övgü: 'Deprem İnşaatları Etkileyici!' Japonya'dan Kahramanmaraş'a Övgü: 'Deprem İnşaatları Etkileyici!'

Milletvekili Dora'nın önergesine Bakanlık tarafından verilen cevapta, Kahramanmaraş Havaalanı'nda ILS'nin yerine 2024 yılı içerisinde kurulumunun tamamlanması planlanan Offset Localizer Sistemi'nin yapılacağı bildirildi. Bakanlık yetkilileri, Kahramanmaraş Havaalanı'nda Aletli İniş Sistemi (ILS) kurulumunun mümkün olamaması sebebiyle bu yatırımın gerçekleştirilemediğini açıkladılar.

Ancak, havaalanında ILS yerine Offset Localizer Sistemi'nin 2024 yılı içinde kurulması planlanıyor. Bu sistem için altyapı çalışmalarının geçici kabul aşamasında olduğu ve kurulumunun 2024 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.