İddialara göre, Riyad'da oynanacak olan maçta Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyecek. Suudi hükümetinin yasak koyduğu belirtiliyor. Bu durum üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşı okunmazsa sahaya çıkmama kararı almış durumda.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da açıklama yaparak, maç öncesi İstiklal Marşı'nın okunacağını bildirdi. Ancak, Atatürk posteri ve diğer posterlerle ilgili olarak Suudi yetkililerle görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Atatürk posterine izin verilmediğini belirterek, "Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam netleşmedi konu." dedi.

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan ise Milliyet'e yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşı'mızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." şeklinde konuştu.

Havayolu Taşımacılığının Ticaretteki Önemi Havayolu Taşımacılığının Ticaretteki Önemi

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ise "İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda. Şu anda konuyla ilgili toplantılar devam ediyor." açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise sosyal medyada dolaşan iddiaları yalanlayarak, "Süper Kupa maçı öncesinde sahada Türk bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okunacaktır." şeklinde açıklama yaptı.