Tokat'ta Depremde, panikle kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı. Yaralılar, ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişinin etkilendiğini belirtti. Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bir ev ve bir cami minaresinin yıkıldığını, ancak can kaybı olmadığını bildirdi. Ayrıca, Yozgat'ın Gümüşsuyu Köyü'nde bir evin, Yelken Köyü'nde bir evin ve Elmalıçiftliği Köyü'nde bir evin yıkıldığı bilgisi paylaşıldı.

Kahramanmaraş'ın Tarihi Mahallesi Tekke'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor! Kahramanmaraş'ın Tarihi Mahallesi Tekke'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

AFAD, depremin ardından yapılan açıklamada, sarsıntının Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerinde yoğun bir şekilde hissedildiğini belirtti. An itibarıyla Yozgat ilinde 2 katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldıklarını duyurdu ve ekiplerin saha tarama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Tokat Valiliği, depremin ardından yapılan açıklamada, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini ve evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirtti. Yozgat'ın 3 ilçesinde de okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Deprem, Tokat'ın yanı sıra Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Çorum, Amasya, Samsun ve Kayseri'de de hissedildi. Sulusaray'daki Buğdağlı köyünde bazı evlerin yıkıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yaptığı açıklamada, Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki depremde, Tokat Valiliği, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını belirtti. Geçmiş olsun dileklerini iletti ve Allah'tan ülkeyi ve milleti afetlerden korumasını diledi. AFAD'ın verilerine göre, aynı ilçede 18.31'de 3,5 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Gece saatlerinde ise Sulusaray ilçesinde biri 4.7, diğeri 4,1 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.