Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yer alan bir bakım merkezinde, 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan'a yönelik şiddet içeren olay, güvenlik kameralarına yansıdı. Yaşlı adamın başına aldığı darbe sonucu yere düşürüldüğü görüntüler, şoke edici nitelikte. İki personelin yaşlı adamı zorla odasında tutmaya çalıştığı, odadan dışarı çıkmak isteyen Kılıçaslan'ın kapı tekmelenerek engellendiği anlar net bir şekilde kaydedildi.

Gaziantep'te 65 Yıl Hüküm Giyen Firari Ankara'da Yakalandı! Gaziantep'te 65 Yıl Hüküm Giyen Firari Ankara'da Yakalandı!

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, bakım merkezinde çalışan M.S. isimli bir personel tutuklanırken, diğer personel M.C.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Olayın yaşandığı gün görüntüler incelenmiş, olayda ihmali ve istismarı olan şüpheli personellerin aynı gün iş çıkışları verilmiştir" denildi.

Bakım merkezi yetkilileri, yaşlı sakinlerin ağır engelli ve yaşlı oldukları için düşme vakalarının sık yaşandığını belirtirken, her düşme olayının incelendiğini ve gereken savunmaların alındığını açıkladı. İki personelin şikayet üzerine tutuklanmasının ardından yaşlı adamın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Bakım merkezi, yaşanan olayın ardından idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.