Olay, 1 Mart tarihinde İstanbul Pendik ilçesinde sabah saatlerinde meydana geldi.

Bayram Çakır isimli vatandaşın evinin bahçesindeki ağlama sesini duyması üzerine dışarı çıkmasıyla ortaya çıkan manzara, dehşete düşürdü. Evin bahçesinde yalnız ve çıplak bir şekilde bulunan bebek, çevrede herhangi bir yetişkinin olmadığı dikkat çekti.

Durumun polis ekiplerine haber verilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, bebeği hemen hastaneye götürdü. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta Feci Kaza: Otomobilde Sıkışanlar Kurtarıldı! Kahramanmaraş'ta Feci Kaza: Otomobilde Sıkışanlar Kurtarıldı!

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatırken, bebek bulunup kurtarıldıktan sonra da incelemeler sürdü. Olayın yaşandığı apartmanda oturan Nermin Çakır, yaşananları "Üst komşu seslendi, aşağı indim. Çocuğu aldım, sardım, eşimle beraber. Sonra üst komşu da geldi, polisi çağırdık. Onlar geldi, çocuk çıplak, daha yeni doğmuş ve sağ. Eşimle beraber polisi aradık. Sabahtan beri de karakolda önce polis geldi, sonra ambulans geldi, hastaneye götürdüler." şeklinde anlattı.

Bebeğin bulunduğu alanda ise Refika Bolat, "Buraya toprağın üstüne bebek bırakmışlar, ama yüzükoyun bırakmışlar, bilmiyoruz. Ambulans bebeği götürmüş. Kimin bıraktığını bilmiyoruz. Şu an polisler inceleme yapıyorlar, topraklı bölgeye bırakmışlar." ifadelerini kullandı.