Kahramanmaraş'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Başvurusuna Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan destek geldi. Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısının ilgili bölümünde şunları ifade etti:

MAHSUNİ’SİYLE, KARAKOÇ’UYLA KAHRAMANMARAŞ

UNESCO’nun “yaratıcı şehirler ağı” diye bir programı varmış. Bizim şehirler de bu ağa girmek için yarış halindeymiş. Bu ağın kategorileri arasında edebiyat var, sinema var, tasarım var, müzik var, gastronomi var. Gastronomiden ağa giren üç şehrimiz olmuş.

Benim bir teklifim var: Kahramanmaraş, edebiyat alanında bu ağa başvursun.

Necip Fazıl Maraşlı. Abdurrahim Karakoç Maraşlı. Nuri Pakdil Maraşlı. Cahit Zarifoğlu Maraşlı. Mahsuni’miz Maraşlı. Erdem Bayazıt Maraşlı. Tahsin Yücel Maraşlı. Rasim Özdenören Maraşlı.

Var bu şehrin mayasında önemli bir şey... Tescillensin bu

HAYRETTİN GÜNGÖR'DEN DESTEK

Ahmet Hakan'ın ilgili yazısını alıntılayan .Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'de şu ifadeleri kullandı:

UNESCO adaylığımızın yankıları sürüyor. Sayın Ahmet Hakan Kahramanmaraş’ımızın UNESCO yolculuğuna verdiğiniz destek için teşekkürler. Bu konuda çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Başvurumuzu yaptık, kulağımız gelecek güzel haberde. Edebiyatın Başkenti’ne çok yakışacak.