Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıt fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı gelmişti. Bu kararın ardından motorin ve benzin fiyatlarına önemli bir yükseliş yaşanmıştı. Ancak, şimdi birçok sürücünün endişeyle beklediği bir gelişme daha var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen akaryakıtta ÖTV'yi 5 katına kadar artırma yetkisi, yeni bir zam dalgasını beraberinde getirebilir. Söz konusu yetkinin Ocak ayı itibarıyla kullanılacağı iddia ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın akaryakıt mamullerinden alınan maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarını artırmak için hazırlık yaptığı belirtiliyor.

Erdoğan'ın bu yetkisini kullanmaması durumunda dahi, akaryakıta bir zammın kaçınılmaz olduğu belirtiliyor. Tahminlere göre, en az 2.5 TL'lik bir zam beklenirken, Erdoğan'ın yetkisini kullanması durumunda bu miktarın 9 TL'yi bulabileceği ifade ediliyor.

Ayrıca, benzin, motorin ve otogazın ÖTV'sine yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarına bir yıl sonuna kadar etki edecek. Bu durumda, benzinin litresine 9.03 TL, motorinin litresine 8.47 TL ve otogaza 6.93 TL vergi zammı geleceği tahmin ediliyor.

Kahramanmaraş Depreminin Merkez Üssüne 12 Yeni Fabrika Açılacak! Kahramanmaraş Depreminin Merkez Üssüne 12 Yeni Fabrika Açılacak!

HABER: DİLEK NUR