Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Onikişubat ilçesinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ile tapu Kavşağı arasında Prestij Caddesi çalışmalarına başladı.

İçerisinde içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, yürüyüş ve bisiklet yolu, aydınlatma ve Kent Mobilyaları ile refüj ve kavşak düzenlemesi ile ilgili yenileme ve yeniden yapma gibi çalışmaların da yer alacağı caddede çalışmalar başladı.

Ancak Prestij Caddesi'nin çalışmalarının reklam görsellerinde büyük bir skandalı ve Cumhur ittifakı olan Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin ülkücüleri üzecek skandal bir hataya imza atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün fotoğrafını da yer aldı tanıtım görsellerinde Alparslan Türkeş Bulvarı yerine Binevler Caddesi ismi kullanıldı. bu durum Cumhur ittifakı ortağı olan Milliyetçi Hareket Partilileri ve ülkücü camiayı çok üzdü.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde Alparslan Türkeş bulvarı ve Profesör Doktor Necmettin Erbakan bulvarı Üzerinde yapılacak olan Prestij Caddesi çalışma görselinde sadece Alparslan Türkeş ismi değil Necmettin Erbakan ismi de kullanılmadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün Alparslan Türkeş bulvarı ve Necmettin Erbakan bulvarı isimleri yerine neden Binevler Caddesi isminin kullanılmasına izin verdiği ve bu durumdan haberdar olup olmadığı merak konusu oldu.

Durumun anlaşılmasının üzerinden Ülkücü camiadan ve Milli Görüş geleneğinden gelen pek çok kişi sosyal medyada tepkilerini ortaya koydular.

alparslan-binevler

Alparslan Türkeş Bulvarı ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı isimleri yerine neden öyle bir cadde olmadığı halde  Binevler Caddesi isminin kullanıldığı ve amacın ne olduğu ise anlaşılamadı.