Bakan Şimşek, "Bu ay enflasyon oranında zirveyi göreceğiz. Ancak, sonraki aylarda hızlı bir düşüş bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerini bugün açıklayacak.

Sigaraya İndirim Geldi: Fiyatlar 6 Lira Birden Düştü! Sigaraya İndirim Geldi: Fiyatlar 6 Lira Birden Düştü!

Bakan Şimşek: Enflasyonda Zirve Bu Ay

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, enflasyon verileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Bu ay enflasyon oranı en yüksek seviyeye ulaşacak. Ancak, sonraki aylarda hızla düşmesini bekliyoruz. Enflasyonla mücadelemiz kesintisiz sürecek" dedi.

Uzman Görüşü: Baz Etkisiyle Enflasyonda Düşüş Bekleniyor

Ekonomistler, enflasyonda baz etkisiyle düşüşün başlayacağını öngörüyor. İktisatçı Prof. Dr. Sinan Alçın, "Mayıs ayında aylık bazda güçlü bir enflasyon artışı bekliyoruz. Bu ay zirveyi görebiliriz. Ancak, yaz aylarında mevsimsel etkilerle yaş sebze ve meyve fiyatlarındaki artış yavaşlayacak. Geçen yıl temmuz ve ağustos aylarında Türkiye tarihinin en yüksek aylık enflasyon oranlarını yaşamıştık; bu nedenle baz etkisiyle enflasyonda bir düşüş olacak. Ancak, bunun Merkez Bankası’nın yıl sonu beklentisi olan yüzde 38’e veya Hazine ve Maliye Bakanı'nın belirttiği gibi eylül ayında yüzde 40'lara düşmesini sağlamak için henüz erken" dedi.