AKP'nin Elbistan Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Abdullah Yener, 90'ın üzerinde icra dosyası ve milyonlarca borcuyla gündeme gelerek adaylıktan el çektirildi. Adaylığı açıklandıktan sonra bölge halkının büyük tepkisini çeken Yener'in icra dosyaları iddiaları, belgelerle desteklenerek gündemi sarsmıştı.

Bir süredir Yener'in icra dosyaları ve borçlarıyla ilgili çıkan haberler, bölge halkında büyük rahatsızlık yaratmıştı. İğde Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, Yener'in olduğu mahalle toplantısında, "Muhtarlık hariç hiçbir siyasi partiye oy vermeyin. Bu adamın 50 milyon borcu var, bunu mu ödeyeceğiz biz? Bu borçlar İğde'den çıkmaz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Abdullah Yener'in adli sicilinde taksirle ölüme sebep olma, tehdit, karşılıksız yararlanma, ticaret usulüne aykırı davranma, vergi usul kanununu muhalefet gibi birçok suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Yener'in dokuz arama kaydı ve 313 müzekkeresi bulunuyor. Bu suçlardan biri için hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunurken, diğerleri için ise yakalama kararı olduğu belirlendi.

Yener, bu olumsuz gelişmelerin ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı. Şimdi, AKP'nin Elbistan Belediye Başkan adaylığı için mevcut başkan Mehmet Gürbüz'ün gösterileceği konuşuluyor.

HABER: DİLEK NUR