Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün ekmeğe yaptığı son zammın ardından Mahir Ünal'ın sözleri ve Yeni Akit başta olmak üzere yandaş basının manşetleri yeniden gündem oldu. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince 56 milyon değerinde 73 aracın hizmete alım töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP'li Ekrem İmamoğlu idaresindeki İstanbul ile CHP'li Mansur Yavaş idaresindeki Ankara'da otobüs ve ekmeğe yapılan zamları eleştirerek "Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hem ulaşıma hem de ekmeğe ciddi zamlar yaparken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yapmadı. Yapmadığı gibi kendi kaynaklarından bunu sübvanse etmeyi başardı. Demek ki oluyormuş. Demek ki bu yapılabiliyormuş" ifadelerini kullanmıştı.

Mahir Ünal'ın bu sözleri özellikle yandaş basında geniş yer almış, hatta Yeni Akit gazetesi "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a Kahramanmaraş tokadı" başlığını atmıştı.

yniakit-ekmek

HEM ULAŞIM HEM EKMEK ANKARA VE İSTANBUL'DAN PAHALI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın zam yapılmadığını iddia ederek övgüler dizdiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özellikle öürenciye ulaşımı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndn 5-6 kat daha pahalıya kullandırıyor. 

Ayrıca son yapılan zammın ardından Kahramanmaraş'ta satılan Halk Ekmek İstanbul ve Ankara'dan yüzde 25 daha pahalı hale geldi. İstanbul ve Ankara'da 250 gram halk ekmek 2 liraya satılırken, Kahramanmaraş'ta ise 200 gram ekmek 2 liradan satılıyor.

EN PAHALI HALK EKMEK KAHRAMANMARAŞ'TA

YENİ AKİT EKMEK ZAMMI HABERİNİ YAPMADI

Mahir Ünal'ın açıklamaları sonrası "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a Kahramanmaraş tokadı" manşeti atan Yeni Akit gazetesi ise, Kahramanmaraş'ta sadece 2022 yılında yapılan yüzde 60 su zammı ve ekmeğe yapılan büyük zammı haber yapmadı.

Hayrettin Güngör'ün son yaptığı zamlar sonrası vatandaşlar "Hayrettin Güngör'den Yeni Akit'e ekmek zammı tokadı"  yorumunda bulundular.