Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ın kaybedecek 5 senesi değil 5 dakikası bile yok' Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ın kaybedecek 5 senesi değil 5 dakikası bile yok'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği bir iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek emeklilerin durumunu göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı. Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Akşener, Erdoğan'a çağrıda bulunarak, bayramda emeklilere 7 bin lira ikramiye verilmesi, 11 bin lira seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bunların gerçekleşmemesi halinde Akşener, emeklilerin oyunu isteyeceğini ifade etti.

Akşener, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında da endişelerini dile getirdi. Mevcut siyasi atmosferin seçmenin gerçek dertlerini konuşamadığı bir ortamı yarattığını savundu. İftar programına katılan partililere seslenen Akşener, İYİ Parti'nin Bursa'daki adaylarıyla birlikte zor ve cesur kararlar almayı hedeflediklerini ifade etti.