Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde! Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde!

Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanı Mustafa Narlı, Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından devletin yanlarında olduğunu belirtti. Depremin yıkıcı etkisinin büyük olduğunu ve kaldırılmasının maliyetinin devlete 100-150 milyar dolara mal olabileceğini ifade eden Narlı, bu süreçte sanayicinin hızlı aksiyon aldığını ve şu an işletmelerin yüzde 60'ının faaliyette olduğunu söyledi.

Narlı, Kahramanmaraş'ın en önemli sanayi kollarından birinin tekstil olduğunu ve dünya genelinde bu sektörde daralma yaşandığını belirtti. Bu nedenle, yeni kurdukları Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapısının yüzde 70'inin tamamlandığını ve 4 ay içinde bitirileceğini açıkladı. Narlı, bu yeni OSB'nin iş insanlarına temel atma imkanı sağlayarak Kahramanmaraş'ta yeni iş kolları oluşturacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'a yapacağı ziyarette, Tomsuklu OSB'de 20 bin dönüm arazinin kendilerine tahsis edildiğini ve yeni iş kollarının müjdesinin verileceğini ifade eden Narlı, Kahramanmaraş'ı hızla toparlamak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.