Karatutlu: ‘Kahramanmaraş Kayseri üzerinden hızlı tren hattına bağlanmalıdır' Karatutlu: ‘Kahramanmaraş Kayseri üzerinden hızlı tren hattına bağlanmalıdır'

Kahramanmaraş, 6 Şubat 2023'teki deprem felaketi sonrasında 11 ay boyunca artçı depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bölgede yaşanan depremlerle ilgili bir açıklama yaptı. Özener, 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana Kahramanmaraş'ta toplam 44 bin 99 adet artçı depremin meydana geldiğini ifade etti.

Depremlerin ardından bölgede meydana gelen artçı depremlerin sayısında bir azalma eğilimi olduğunu belirten Özener, bu durumun halk arasında bir nebze olsun rahatlama sağladığını dile getirdi. 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçen süreçte bölgede yaşanan deprem sayısındaki azalma, tedirginlik yaratan bu süreçte umut ışığı olarak kabul ediliyor.

Yaşanan felaketin ardından bölgedeki vatandaşlar, depremlerle ilgili endişelerini sürdürürken, Kandilli Rasathanesi'nin paylaştığı veriler, deprem sayısında azalma eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. Ancak, gelecekteki olası depremlere karşı tedbirlerin alınması ve bölgedeki yapıların güçlendirilmesi ihtiyacı devam ediyor.