Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depreminin ardından ortaya çıkan trajik olaylardan biri daha yaşandı. Depremde hayatını kaybeden Kılınç ailesinin 2,5 yaşındaki kızları Alya'nın cenazesi, yanlışlıkla Elazığ'a gönderildi.

Kahramanmaraş'ta İlkbaharda Kar Yağışı Tarımı Olumsuz Etkiledi! Kahramanmaraş'ta İlkbaharda Kar Yağışı Tarımı Olumsuz Etkiledi!

Depremde yıkılan Ebrar Sitesi'nde ailesiyle birlikte hayatını kaybeden Alya'nın cenazesi, aynı binada oturan başka bir ailenin akrabaları tarafından Elazığ'a götürüldü ve orada defnedildi.

Cenazenin yanlışlıkla alındığının ortaya çıkmasıyla birlikte, aile büyük bir şaşkınlık yaşadı. Alya'nın halası, yaşanan karışıklığı şu sözlerle anlattı: "DNA işlemlerinde zaten sürekli savcılıkla görüşmemiz vardı, haftada bir kere gidilip geliniyordu. Savcılıktan arandık, 'Yarın bir uğrayın, galiba bulundu' diye... Zaten bizim artık hiç ümidimiz kalmamıştı. 'Ya molozlar arasında gitti ya da biri götürdüyse zaten imkanı yok bulamayız' demiştik. Denildiği gibi de biri götürmüş. Orada garip olan şu ki, Elazığlı ailenin ölen çocuğu 8 yaşında, bayağı büyük bir çocuk. Benim yeğenim ise 2,5 yaşında, küçük, minyon tipli bir çocuktu. Nasıl karıştırıyorsunuz, nasıl alıp götürüyorsunuz? Yani öyle karışıklıklar olmuş ki, öbür kayıplar da böyle gittiyse vah diyorum ben."

Karışıklığın anlaşılmasının ardından Alya'nın cenazesi Elbistan'a getirildi ve aile tarafından defnedildi.