Kahramanmaraş'ta halk ekmeğe zam yapıldı. Vatandaşın çok büyük ekonomik zorluklar çektiği ve geçirmek için neredeyse kuru ekmeğe muhtaç kaldı bir dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör şok bir kararla halk ekmeğe yüzde 25 zam yaptı. 

Son alınan kararla birlikte Kahramanmaraş'ta 1.60 TL'den satılan 200 gram Halk ekmek 2 liraya yükseltildi. Yine 1.60 TL'ye satılan simit de 2 liraya yükseltildi. 

Son günlerde çaya gelen yüzde 43,7'lik zamdan sonra ekmek ve simitin de zamlanmasıyla vatandaş Çay simit yiyemez hale geldi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör çok uzun süre halk ekmeği en pahalı satan başkanlardan biri olmuştu. 

İstanbul'da Ankara'da halk ekmeği zam gelmesinin ardından Ak parti grup başkanvekili Mahir Ünal, Hayrettin Güngör'e övgüler yağdırmış ve şöyle demişti:

"Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hem ulaşıma hem de ekmeğe ciddi zamlar yaparken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yapmadı. Yapmadığı gibi kendi kaynaklarından bunu sübvanse etmeyi başardı. Demek ki oluyormuş."

Ulaşımda öğrenci abonman ücretini İstanbul'dan 5 kat, Ankara'dan 6,5 kat daha pahalı satan Hayrettin Güngör son yaptığı zamlardan sonra halk ekmeği de Mansur Yavaş ve Ekrem imamoğlu'ndan daha pahalı satmaya başladı. 

Ankara ve İstanbul'da 250 gram Halk ekmek 2 liraya satılırken, Kahramanmaraş'ta ise 200 gram halk ekmek 2 liraya satılmaya başlandı. Böylece Hayrettin Güngör başkanlığındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu iller arasında halk ekmeği en pahalı satan il oldu.

Kahramanmaraş'ta halk ekmekte satılan simitin satış fiyatı da 2 liraya yükseltildi.