Proje kapsamında bilgi almak için yapılan "Yapım ve Dönüşüm Ofisleri" de bugün açılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı 22 yerde açtığımız Yapım ve Dönüşüm Ofislerimize bekliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız Yerinde Dönüşüm projemize e-Devlet üzerinden başvurabilir ve ALO 181'den projemiz hakkında bilgi alabilirler" dedi.

0x0-hibe-ve-faizsiz-kredi-destegi-basvurular-bugun-basladi-bakanlik-detaylari-paylasti-1689584258433

Yerinde Dönüşüm projesindeki hibe ve kredi desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181'den projeyle ilgili detaylı bilgi alabilecek. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait iki gezici tır da proje hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla bölgede hizmet verecek.

Depremzedelere kendi evlerini yapmaları için hibe ve kredi verilmesiyle ilgili uyarıda bulunan Yer Bilimci Naci Görür; 'Sayın Şehircilik Bakanının ağzından duydum. Evlerini yaptıracak insanlara maddi yardım yapıp kredi vereceklermiş. Bu bir bakıma çok güzel ama amaca ulaşamaz. Deprem bölgelerinde deprem dayanımlı kaliteli binalara ihtiyaç var. Vatandaşa yardım edip kendi inşaatını yap dersen vatandaş alel acele ucuz binalar yapar ve içine girer. Zaten verilen destek de daha iyisini karşılamaz. Deprem bölgesinin jeolojik ve zemin karakteri gereği özellikli binalara ihtiyacı var. Bu da herhangi bir müteahitle ve alelusül bir yapıyla olmaz. Lütfen TOKİ ve özel tasarlanmış binalarla bu işi bitiriniz, saygıyla.' ifadelerini kullanmıştı.