Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya liderliğinde gerçekleştirilen 'Mercek-13' Operasyonu kapsamında, silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik geniş çaplı bir mücadele gerçekleştirildi. Operasyon, Kahramanmaraş dahil 75 ilde sürdürüldü ve 4 gün süresince toplamda 844 silah ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta Ahşap Fabrikasında Yangın: İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor! Kahramanmaraş'ta Ahşap Fabrikasında Yangın: İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor!

Operasyon sonuçlarına göre, 641 ruhsatsız tabanca, 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 19 uzun namlulu tüfek ve 134 ruhsatsız av tüfeği operasyonlar neticesinde güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. Ayrıca, 1031 şüpheli de gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısı için aziz milletin dua ve desteğine vurgu yaparak, "Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek!" ifadelerine yer verdi.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarma ve Emniyet birimlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle 🇹🇷" mesajını paylaştı.