Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e toplu taşımaya yaptığı büyük zamdan dolayı tepkiler dinmek bilmiyor. Öğrenci abonman ücretini İstanbul'dan ve Ankara'dan 6 kat pahalı satan Başkan Güngör, öğrenci biletini de Gaziantep'ten yüzde 30 daha pahalıya kullandırıyor. Öğrenciye ucuz toplu taşıma sağlayan Fatma Şahin'e öğrencilerden sevgi seli.

Kahramanmaraş'ta son yapılan zamla birlikte 4 lira 40 kuruş olan sivil bilet 5 lira 50 kuruşa, 3 lira olan öğrenci bileti ise 3 lira 50 kuruşa yüksldi. 

Gaziantep'te ise Özel Halk Otobüslerinde öğrenci bilet ücreti 2,7 liradan satılıyor. Gaziantep'te yüzbinlerce öğrenci toplu taşımayı Kahramanmaraş'tan yüzde 30 dah ucuz kullanıyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA 2 AY SONRA YİNE ZAM GELECEK

Kahramanmaraş'ta Özel Halk Otobüsleri esnafına gönderilen sms ile yeni bir zam haberinin de duyurusu yapıldı. Sms'te yer alan bilgiye göre Kahramanmaraş'ta toplu taşımaya 2 ay sonra yeniden zam yapılacak.

İşte o mesaj:

Sayin esnaflarimiz, yaklasik iki aydan beri belediyemize gerek sozlu olarak, gerekse yazili olarak OHO lerine zam taleplerimiz sivil 7 tl, ogrenci 5 tl, sofor kart 8 tl, aktarma 3.5 tl olmasina ragmen UKOME den cikan fiyat sivil 5.5 tl, ogrenci 3.5 tl, sofor kart 7 tl ve aktarma 2.5 tl olarak guncellenmistir. Belediye baskanimizla gorusmemiz neticesinde bu rakamlarin iki ay sureyle devam etmesini,  iki ay sonra tekrar oturup konusarak fiyatlari yeniden guncelleyecegimizi soylemesi sonucu yetmez ama evet dedik. Pandemide ve her zora dustugumuzde maddi ve manevi olarak Ozel Halk Otobuscu esnafimizin yaninda,  arkasinda  olan Hayrettin GUNGOR baskanimiza guveniyoruz ve tesekkur ediyoruz. Ucretsiz binislere arac basi aylik 5500 tl ve mazot farki destegi de devam edecek. 15 Haziran yarin sabah itibari ile yeni fiyata gecilecektir. Esnaflarimiza hayirli olsun...Bilgilerinize...