Kahramanmaraş'ta toplu taşıma ile ilgili sıkıntılar bitmiyor. Suya her ay düzenli olarak zam yapan, halk ekmeği İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilden pahalı satan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, toplu taşımada da zam üstüne zam yapmaya devam ediyor.

İstanbul ve Ankara'da 250 gram halk ekmek 2 liraya satılırken Kahramanmaraş'ta ise 200 gram halk ekmek liraya satılıyor. 

TOPLU TAŞIMADA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE KOMİK İNDİRİMLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplu ualşımda öğretmenlere 2 lira 20 kuruş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yine öğretmenlere 3 lira 25 kuruş indirim yaparken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise sadece 10 kuruş indirim yapıyor.

Öğretmenler toplu taşımayı İstanbul'da 2 lira 20 kuruş, Ankara'da 3 lira 25 kuruş indirimli kullanıyor. Kahramanmaraş'ta ise sadece 10 kuruş indirimli kullanıyor. 

Yani Ekrem İmamoğlu Hayrettin Güngör'den 22 kat, Mansur Yavaş ise Hayrettin güngör'den 32,5 kat fazla indirim yapıyor.

ÖĞRENCİ ÜCRETİ DE İNANILMAZ PAHALI

Öğretmenler için toplu taşımada 10 kuruş gibi komik bir indirim yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, öğrenciler için de çok pahalı tarife uyguluyor.

İstanbul'da öğrenciye 200 basım 78 TL, Ankara'da 225 basım 90 TL olarak kullanılırken, Kahramanmaraş'ta ise 60 binim 156 TL olarak kullanılabiliyor. 

Öğrenciler her biniş için İstanbul'da 39 kuruş, Ankara'da 40 kuruş, Kahramanmaraş'ta ise 2 lira 60 kuruş ödüyor.