Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından arka arkaya yapılan zamlara karşı muhalefet partilerinin sessizliği sürüyor. En son yapılan toplu taşıma zammına karşı da muhalefet sessiz kalmayı tercih etti.

Kahramanmaraş'ta 15 Haziran 2022 tarihinde toplu taşımaya büyük zam yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gizlice yapılan ve Haber46'nın ortaya çıkardığı zamma karşı CHP, İYİ Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi gibi muhalefet partileri sessiz kalmayı tercih etti.

Son yapılan zamla birlikte 30 Büyükşehir arasında en pahalı toplu taşıma yapılan illerden biri haline gelen Kahramanmaraş'ın muhalefet partileri ile birlikte Atom Karınca lakabıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan da herhangi bir tepki gelmemesi şaşırttı.

Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Haayrettin Güngör tarafından arka arkaya yapılan zamlara karşı muhalefet partilerinin sesiz kalması vatandaşları da üzdü. Zor ekonomik koşullar altında geçinmeye çalışan vatandaşlar "Bir yandan hükümet, bir yandan Büyükşehir zamlarla belimizi büktü. Haklarımızı koruması gereken muhalefet partileri ise üç maymunu oynuyor. Ülkeyi yönetmeye talip olan muhalefet devleti böyle mi yönetecek? Biz, bugün haklarımızı korumayan ve bizi savunmayan partilere nasıl güveneceğiz" dediler.

TOPLU ULAŞIM KIYASLAMASI

Kahramanmaraş'ta toplu taşıma ücretleri son yapılan zamlarla birlikte sivil 5,5 TL, öğrenci 3,5 TL olarak belirlendi. Özellikle öğrenci ücretleri Türkiye'deki en yüksek ücretlerin başında geliyor.

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre öğrenci toplu ulaşım bilet ücretleri Adana'da 3 lira Aydın'da 3 lira, Balıkesir'de 2 lira, Bursa'da 2 lira 25 kuruş, Denizli'de 2 lira 60 kuruş, Diyarbakır'da 2 lira 50 kuruş, Gaziantep'te 2 lira 70 kuruş, Kayseri'de 2 lira 45 kuruş, Konya'da 1 lira 55 kuruş, Malatya'da 3 lira, Trabzon'da 2 lira olarak kullanılıyor. Kahramanmaraş'ta ise son yapılan zamla birlikte öğrenci biletleri 3 lira 50 kuruşa yükseltildi.

HABER46 TEK BAŞINA HALK İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Kahramanmaraş'ta vatandaşı canından bezdiren ekmek, su ve toplu taşıma zamlarına karşı muhalefet sessiz kalmayı tercih ederken, Haber46 halk ve hak için tek başına mücadele etmeyi sürdürüyor.

Vatandaşlar muhalefet partilerinden sorunlarına karşı daha duyarlı olmalarını bekliyor.