Enflasyondaki bu artışın arkasında, hanehalkı doğalgazına verilen sübvansiyonun sona ermesi ve giyim kaleminin etkisi olduğu belirtildi. Yeni sezonla birlikte giyim kalemi ve sigara zammının TÜFE'yi etkilediği ifade edildi.

Ekonomi yönetimi, enflasyonun mayısta zirveyi görmesinin ardından sert bir düşüş kaydetmesini bekliyor. Özellikle baz etkisi, sıkı para politikası ve Dolar/TL'deki seyrin etkili olacağı ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "En kötüsü geride kaldı, yıllık enflasyonda en yüksek seviyeyi gördük. Enflasyonla mücadelede geçiş dönemi tamamlandı" dedi. Şimşek, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin tamamlandığını ve dezenflasyon sürecine girildiğini ifade etti.

Altın Fiyatlarında Çarpıcı Yıl Sonu Tahmini: Gram Altın 2.500 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Çarpıcı Yıl Sonu Tahmini: Gram Altın 2.500 TL'yi Aştı

Önümüzdeki dönemde beklentilerin hedeflere daha da yakınsayacağını belirten Şimşek, mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine desteklerinin artacağını vurguladı.