Kahramanmaraş'ta 23 Nisan Etkinliğinde Zurnacı Baygınlık Geçirdi! Kahramanmaraş'ta 23 Nisan Etkinliğinde Zurnacı Baygınlık Geçirdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için son dakika uyarısı yayınladı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artış göstermesi bekleniyor. Bu durum, özellikle Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay gibi illerde dikkat çekiyor.

Önümüzdeki günlerde, belirli illerde sıcaklık değerlerinin oldukça yüksek olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş genelinde hava sıcaklıklarının 33-35 derece aralığında olması bekleniyor. Bu durumun özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için risk oluşturabileceği vurgulandı.

Yüksek sıcaklıkların etkili olacağı bu dönemde, vatandaşların sağlıklarını korumak adına serin ve gölgeli alanlarda vakit geçirmeleri, bol su tüketmeleri ve mümkünse açık havada fiziksel aktivitelerden kaçınmaları önem taşıyor.