Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 1 Nisan'da açıklayacağı yeni azami ücret tarifesi öncesi, operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. Vatandaşlar, geçtiğimiz yılda fahiş oranda artan cep telefonu paket ve tarife fiyatlarını BTK'ya şikayet etti. Ancak, kurumun getirdiği tavan fiyat uygulamasının sorunu çözmede yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Mobil operatörler, geçtiğimiz yıl milyarlarca liralık satış geliri elde etmelerine rağmen, bu yıl fiyatlarını enflasyon üzerinde artırarak ücretlere yaklaşık yüzde 150 oranında zam yaptı. BTK'nın nisan ve ekim aylarında yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile sınırlamalara rağmen, internet ücretleri için serbest piyasa koşulları işletiliyor.

Unnamed

1 Nisan'da açıklanacak yeni azami ücret tarifesinin ardından operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. BTK, konuşma ve SMS ücretlerine sınırlama getirirken, internet ücretleri için serbest piyasa koşulları geçerli oluyor. Bu nedenle, operatörler esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri üzerinden uyguluyor. Bu durum, taahhüdü uzatmak isteyenlerin yeni zamlı paketlerle karşılaşabileceği anlamına geliyor.

Güncel Ehliyet Fiyatları 2024 Her Şey Dahil Kaç TL? Güncel Ehliyet Fiyatları 2024 Her Şey Dahil Kaç TL?

Vatandaşların, 1 Nisan'a kadar taahhütlerini yenileyerek zamdan etkilenmemeleri öneriliyor. Ayrıca, BTK'ya şikayetlerini iletmek isteyenler ALO 120'yi arayabilir veya https://tuketici.btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini kuruma iletebilirler. BTK, şikayetleri ilgili operatöre yönlendirerek sorunların çözülmesini talep ediyor. Çözüm sağlanamazsa, vatandaşların ikinci şikayeti durumu operatörlerin aleyhine çevirebilir. BTK, her yıl gerçekleştirdiği memnuniyet ölçümleri sonucunda, ilgili operatörlere memnuniyetsizlik oranına göre idari para cezası verebilir.