Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavları öğretmenleri adeta isyan ettirdi. Uzman Öğretmenlik ve Baş öğretmenlik sınavlarına ve bu sınavlara girmek için ortaya konulan şartlara tepki gösteren öğretmenler, sosyal medyad günlerdir Milli Eğitim Bakanlığının tutumunu eleştiriyorlar.

Öğretmenlere yaz tatillerinde uzman öğretmenlik sınavına girmek isteyenlere 180 saat, başöğretmenlik sınavına girmek isteyenlere ise 240 saat eğitimi izleme zorunluluğu getirildi.

Öğretmenlerin sınava girmeleri için belirtilen eğitimlerin tamamını yüzde 100 oranında izlemesi gerekiyor. 

ÖĞRETMENLER VİDEOLARI ÇOK YETERSİZ BULDU

Uzman öğretmenlik sınavına girmek için 180 saat, baş öğretmenlik sınavına girmek için 240 saat eğitimi izleyen öğretmenler eğitimleri çok yetersiz ve faydasız bulduklarını ifade ediyorlar.

Ayrıca 500-600 sayfalık PDF'leri de okumak zorunda olan öğretmenler yaz tatillerinin zehir olduğundan şikayetçi. Öğretmenler 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman öğretmen, 20 yılını dolduran her öğretmenin ise baş öğretmen olmasını istiyorlar.

SOSYAL MEDYADA ETKİNLİK

Uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik sınavına karşı olan öğretmenler bu gece saat 21.30'da sosyal medya platformu twitterdn etiket çalışması yapacaklar.

Öğretmenlerin  etiketiyle başladığı etkinlikle twitter'da gündem olması bekleniyor.