Son zamanlarda Çiçeği burnunda ilçemiz Onikişubat Belediyesinin çalışmaları oldukça dikkat çekiyor. İlçenin muhtelif birçok yerinde iyi dilekleri ile birlikte “ Başkan Mahçiçek” amblemini görüyor, her nokta da farklı bir hizmet şekliyle karşılaşıyoruz. Birçok mahallenin parke taşları ve park yapımları tamamlanmış vaziyette. Orman kavşağındaki şelâle, uzun zamandır kendi halinde görünen mahalleye ayrı bir ferahlık, güzel bir görüntü katmış.

 Önceki gün, bir günümü Onikişubat Belediyesi Basın yayın bölümünde geçirme fırsatım oldu. Böylece çalışmaları yakından görmüş oldum. Birçok birim yeni kurulmuş personel de tabiri caizse farklı bir hizmet aşkı vardı. Birçoğu önemli görevlerini bırakıp birlikte yol aldıkları Başkanlarına hizmet etmeye gelmişler. İçlerinde üniversite hocalığını bırakıp gelenler bile vardı. 
Basında ki arkadaşlar da alanında oldukça tecrübeli insanlardı. Onikişubat Belediyesinin yapı kooperatif projesini halka duyurmak tasarımları yapmak ile meşguldüler. Bir yandan da projenin içeriğini öğrenmek isteyen vatandaşı aydınlatmak ile tabii…
Dikkatimi çeken bir diğer husus Başkan için hazırlanan köşe yazıları idi. Yerel ve Ulusal basında altmış civarında yazı her gün hazırlanıp Başkan Mahçiçeğe sunuluyormuş. “Hepsini okuyor mudur?” diye sordum; “Tabii ki Başkan okumayı çok sever. Mümkün olduğu sürece yazıların hepsini okur.” dediler. Hatta eksik bir yazı olursa da hemen personeli uyarıyor, söz konusu yazıyı istetiyormuş. 
Ayrıca Ilıca beldesinin pazar yeri tabelasından tutunda mahallelerde billboardların nerelere konulacağı grafikler halinde tasarlanıyordu. Anlayacağınız hummalı bir çalışma ve koşuşturan insanları ile yeni Belediyenin enerjisi görülmeye değerdi. 
“Başkan Mahçiçek” ile kısa bir de röportaj yapma imkânım oldu. Deneyimli başkan Hanefi Mahçiçeğin Kültür Edebiyat alanına fevkalade önem verdiğini gördüm. Kahramanmaraşlı sadece Sütçü İmam’ım torunları değil, bir “Karakız Zeki” bir “Rıdvan Hoca”nın da torunudur. Bu şehitlerimizin tamamı çok yakından tanınmalı, tanıtılmalı. Bu alanda ne gerekiyorsa Onikişubat Belediyesi olarak hizmete hazırız. Ayrıca Milli Mücadele şehitlerimizi çocuk hikâyeleri ve çizgi romanlar şeklinde bugünün çocuklarına da sunmalıyız.” açıklaması yaptı. Kahramanmaraş’ı tanıtmaya yönelik tüm çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını bu alandaki eserlere öncelik vereceklerini söyledi. 
Bir ara Başyazarımız Ali çam Hoca da gözüme çarptı. Gündemi ve günün kritiğini bizzat yerinde takip ediyor basındaki arkadaşlarla istişare ediyordu. İşine saygı duyduğu herkesçe malumdur. Hızlı ve doğru haber yapma kalitesini buna borçlu galiba.   
Günün sonunda işine dört elle sarılmış tam bir “Başkan Mahçiçek” hayranı Bahadır Bey ve Basın Yayın personeli ile yeniden görüşmek dileği ile vedalaşarak ayrıldım… 
Büyük Şehir ’in Büyük Belediyesine, “Başkan Mahçiçek” e Deneyimlerini azim ve kararlılıkla tabii Allah’(cc)’nun yardımıyla sürdürmeleri noktasında başarılarının devamını diliyorum. 
Büyükşehir belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesinin çalışmalarını yerinde görmek için yakın zamanda oraları da ziyaret edeceğim. Tabii siz değerli Haber46 okurlarıyla paylaşmak gayesi ile…
Görüşmek üzere…