Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, katıldığı Mehmet Taş’la Gündem Özel programında havaalanı hakkında değerlendirmede bulundu.
KMTSO’dan gerçekleşen programda Gazeteci Mehmet Taş’ın sorularını yanıtlayan Başkan Balcıoğlu, Kahramanmaraş Havaalanında günlük 10 sefer istemediklerini, en az 2 seferde ısrarcı olacaklarını söyledi.
Balcıoğlu, açıklamasında; “Biz devlet, hava meydanlarına kesinlikle inanmıyoruz ve güvenmiyoruz. Yalan söylüyorlar. Yanlış falan değil. Düpedüz ve net olarak yalan söylüyorlar. Siz dediğim gibi gazeteci olarak bunları, bu ilkinden ilk günden beri takip ediyorsunuz, biliyorsunuz. Havaalanını biz yapmadık. Devlet Hava Meydanları bize ne dediyse onu yaptı. O gün pist böyleydi de şimdi mi on derece eğik oldu? Rüzgar hep bir delikten esmiyor ki her yerden esiyor. Dolayısıyla böyle bir eğiklik söz konusu değil. Yalan söylüyorlar. Neden? Çünkü biz piste ilk yaptığımızda aman tekeri arabaların tuttuğu gibi suyu su tekerini tutar yağmur. Kenarlarına kanal yapın. Şehirler arası yolda olduğu gibi. Kanal yaptırdılar. Bir dünya parayla orası yapıldı. Aynı Devlet Hava Meydanları bize geldi. Bu kez, ‘buraya uçak düşer, doldurun’ dendi. Dünya bir para ödettirip orayı doldurttular. Bunların hepsini yapan Devlet Hava Meydanları. Ne yapılırsa bir başka bahane buluyorlar. Şimdi de üstün işte derecesi eksik, boyu kısa. Bütün uçaklar iniyor. Hiçbir problem yok. ILS cihazında da bir problem yok. Ben inanmıyorum. Bizim üç kuruşluk cep telefonlarımız birçok fonksiyona sahip. Buradan eğer önüne mani geliyorsa kulenin üstüne koyar, eksi otuz derece bunun sıfırı diye ayarlamak bunlar için çok basit. Çok kolay. Ama bir bahane buluyorlar. Ama bildiğimiz, duyduğumuz bir şey var. Doğru demiyorum. Zarar ediyoruz diye biz hiçbir iç hattı uçmak istemiyoruz diyorlar. Ama biz iki tane uçağımızı 10 tane istemiyoruz. İki uçağımızı ısrarla istiyoruz.

Bu pandemi ve bayramdan sonra o konuyla tekrar ilgileneceğiz. Gideceğiz, bakacağız. İnşallah o iş olacak ve Kahramanmaraşlı düzenli artık iptal edilmeyen uçaklarla az da olsa doğru gidecek. Çünkü ihracat için bize lazım. Hasta olan kardeşlerimizin doktora gitmesi için lazım. Bununla ilgili taviz vermeden, oyun çıkartmadan bu işi yapacağız. Bunu milletvekillerimiz de istiyor. Bakanımıza da rica ettik” ifadelerinde bulundu.