Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına sebep olan Çerkes atasözünü, sosyal ağ hesabından yazıp daha sonra da silen Data Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi ve İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi Yüksek Dağ Emeç tutuklandı.

İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Yüksek Dağ Emeç, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına sebep olan “Öküz saraya çıkmakla kral olmaz fakat saray ağıl olur” ifadesini sosyal medyada yazıp sonra sildi. Emeç, bu paylaşımının ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Kültürlü, Emeç'in tutuklanması üstüne sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kültürlü şu ifadeleri kullandı:

“20 yaşındaki üniversite öğrencisi ve İYİ Gençlik Üyesi Alp Emeç, içinde 'saray' geçen bir atasözünü sosyal medyada paylaşıp daha sonra silmesine karşın tutuklandı. Hukuk devletini, önce 'Parti Devleti'ne, şimdi de 'Saray Devleti'ne çevirdiler.”

Emeç'in tutuklanmasına tepki bildiren sosyal medya kullancıları, #AlpEmeçSerbestBırakılsın etiketi ile paylaşım yaptı. Etiket, en fazla konuşulan başlıklar listesine girdi.