Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte yüz binlerce Ukraynalı aileleriyle birlikte ülkesinden kaçarken Kahramanmaraşlı iş insanı Ahmet Dokumacı dünyaya örnek olacak bir insanlık örneği gösterdi.

Ankara'da ikamet eden Dokumacı 1500 aileye ev sahipliği yapma kararı aldı. Rus saldırısı sonucu çıkan Ukrayna-Rusya savaşında yüzlerce kişi hayatını kaybederken savaşın mağdur ettiği Ukraynalı sayısı milyonları buldu. Rusların sivilleri de hedef alması ve ağır bombardımana tutması nedeniyle özellikle çocuklar, yaşlılar ve kadınlar ülkelerini terk ediyorlar.  Kadınların ve çocukların ülkelerini terk ettiği Ukrayna'da sivil halk ise askerlele beraber vatanları için savaşmaya devam ediyor. Rus saldırıları nedeniyle  kadınlar ve çocuklar ise çeşitli ülkelere sevk ediliyor. Ankara’da ikamet eden Kahramanmaraşlı İş İnsanı Ahmet Dokumacı’nın ise Ukrayna’dan Ankara’ya gelecek olan kadın ve çocuklardan oluşan 1500 aileye ev sahipliği yapacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre iş insanı Ahmet Dokumacı Ankara’da bulunan ‘ Ahmet Bey Çiftliği ve çeşitli şehirlerdeki kendisinin ve dostlarının mülklerinde Ukraynalı vatandaşları yerleştirme kararı aldı. Hayırseverliğiyle tanınan Dokumacı'nın bu kararı Dünyaya örnek oldu.