Umre sırasında şunu gördüm ve hissettim. Müslüman Ülkelerin halkları genelde fakir. Ancak hepsi de onurlu ve umutlu. Ve hepsi de İslam Kardeşliğine inanıyor. 
Bizi gören ve Türk olduğumuzu bilenler, eğer kısa bir sohbet imkanı bulurlar ise şu iki şeyi hemen ifade ediyorlar.

Birinci ifade ettikleri husus “Osmanlı Devleti'ni aradıkları” ve ikinci ifade ettikleri husus da “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tüm Dünya genelinde İslam Kardeşliği için umut görmeleridir.”

Durum bu kadar nettir.

Bu bu iki durum itibariyle düşündüğümüz zaman, ABD, İngiltere, İsrail, Almanya gibi fitne başı Ülkelerin, neden bizim üzerimize bu kadar fazla geldikleri ve neden Ülkemizde karışıklık ve fesat çıkarmak istedikleri hemen anlaşılır.

O neden şu: Bu fitne başı Ülkeler İttihad-ı İslam’ı (İslam Birliğini) istemiyorlar. Çünkü tesis edilecek bir İttihad-ı İslam demek, yok olmuş ya da güçten düşmüş bir ABD, İngiltere, Almanya ve İsrail demektir.

Umre’de sözünü ettiğim o güzel ve nurlu insanlar ile resim çektirmek de nasip oldu. O resimlere tekrar tekrar bakıyorum. O resimlerde çeşitli Ülkelerden gelen müslümanlar ve gözlerindeki İslam Kardeşliğinin parıltılarını grüyorum.

Kimi Sudan'lı, kimi Irak'lı, kimi Cezayir'li, kimi Doğu Türkistan'lı, kimi de Türkiye'li. Hepsi de tek bir hedefe yürüyorlar. O hedef İttihad-ı İslam.

İttihad-ı İslam'ı tesis etmek için Önder Ülke Türkiye'dir.

Maşallah.

Evet, başlığa yazdığım sözü bir kez daha tekrarlıyorum: “YAŞASIN İSLAM KARDEŞLİĞİ.”
 
Sahurname’ler ile yazımı sonlandırıyorum.

SAHURNAME - 7

Tek dayanağım sensin Yâr, tutmazsan düşüyorum.
Tek sığınağım sensin Yâr, ısıtmazsan üşüyorum.
SAHURNAME - 8
Her vaktin ya sabır, ya şükür içinde olsun.
Dilin zikir, zihnin tefekkür içinde olsun.
SAHURNAME -9
Malım yok ya Rab, senin yolunda ancak can veririm.
Kandilim yok ya Rab, kendim mum olup eririm.
SAHURNAME -10
Kimileri haramı yer, korkmadan şapur şupur.
Kimileri de helali yemez, eder sabır şükür.