Eskişehir'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Yaklaşık 1 aydır haber alınamayan şizofreni hastası Nazmi Önal'ın önce kafası, sonra bacakları bulundu. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre,Tepebaşı ilçesi Yörükakçayır Mahallesi’nde annesi ve kardeşiyle bir arada yaşayan Nazmi Önal, iddiaya göre şizofreni hastasıydı. Yaklaşık 1 ay önce bir anda ortadan kayboldu.

Ailesinin ihbarı üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma, AKUT, Dorlion Arama Kurtarma, AFAD gönüllülerinden oluşan 50 kişilik ekip tarafından Nazmi Önal'ın bulunmasına yönelik çalışma başlatıldı.  

VÜCUDUNUN BİR KISMINA ULAŞILDI
25 gündür kayıp olan Nazmi Önal'a ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Önal'ın bedeninden ayrılmış kafası, bir kadın tarafından köy merkezinde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri Önal'ın bacaklarını, kafasının 15 metre ilerisinde buldu.

yeni-proje-76

Jandarma ekipleri, arama kurtarma köpeği eşliğinde Nazmi Önal'ın kalan parçalarını bulmak için kapsamlı çalışma yürütüyor.

"KİMSEYE ZARARI YOKTU"
Köy merkezinde bedeninden ayrılmış kafası ve bacakları bulunan Nazmi Önal'a ilişkin açıklamalarda bulunan Köy Muhtarı Ahmet Yılmaz, "Benim konuyla ilgili bilgim dün akşam oldu. Beni aradılar, geldiğimde cesedin ayağını eski muhtarın evinin önünde bulduklarını söylediler. Galiba köpekler taşımış bu parçaları. Kimseye zararı yoktu. Astım hastalığı vardı zor yürüyordu, yürürken nefes alamayıp, tökezleyerek yürüyen bir insandı." dedi.

1 aydır kayıptı! Önce kafası, sonra bacakları bulundu: Kalan parçaları aranıyor

"BU PARÇALANMAYI ANCAK BİR VAHŞİ YAPAR"
Nazmi Önal'ın akrabası olan Habibe Önal, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Önal, "Oğlum 2 gün önce amcasını acile götürdü. O nefesle bir yere gidecek insan değildi. Gideceği en fazla 200, 300 metre olurdu, mümkün değil. Bu parçalanmayı insan değil ancak bir vahşi yapar. Köpek nasıl getirsin? Bacağı bir yerde, kafası bir yerde, ayağı bir yerde bulunuyor. Elbiseleri bir tarafta. Yani bunu hayvan nasıl getirebilir?" şeklinde konuştu.

yeni-proje-75

Önal ayrıca Nazmi Önal'ın öldürülme ihtimaline ilişkin, "Şüpheler öldürüldüğünü gösteriyor, bilmiyoruz. Otopsiden sonra belli olacak. İki kaynım beraber yaşıyorlardı . Biz de aşağıda yaşıyoruz, hayvancılık yapıyoruz. Biz bildik bileli hep hayvancılıkla uğraşıyordu. Başka bir işi gücü yoktu. Şizofreni hastalığı vardı, kimseye rahatsızlık edecek bir insan değildi” ifadelerini kullandı.