Günümüzde futbol, dostluk ve kardeşlikten çok daha fazlası: 

Avrupa'nın önde futbol kulüplerinin 2014-2015 futbol sezonu için 2 aylık transfer döneminde sadece transferler için harcadıkları para 3 milyar Amerikan Doları. 3 milyar Dolar, aralarında Somalı ve Gambia'nın da bulunduğu 30 ülkenin milli gelirinden daha fazla. Daha çarpıcı bir örnek vermek gerekirse çeyrek milyon Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşının bir yıllık yarattığı ekonomik değer, Real Madrid'in Tottenham'a Gareth Bale transferi için ödediği paraya yetmiyor. 1 kişinin sırf iyi futbol oynuyor diye 250 bin kişiden daha fazla "değer" yaratması, işte bence asıl ayrımcılık, asıl ırkçılık bu.
2 futbol karşılaşması, Batı ile Doğu karşılaştırması:
70 milyon askerin savaştığı, 16-17 milyonun can kaybının yaşandığı 1.Cihan Harbi'nin patlak vermesinin üzerinden 6 ay geçmiş. İtilaf ve İttifak devletlerinin başını çeken İngiltere ve Almanya Batı Cephesi'nde savaşırken tarihe "Noel Barışı" olarak geçen olay yaşanıyor. Resmi olmayan ve cephede savaşan askerlerin insiyatifi ile ortaya çıkan ateşkeste hediyeleşmelerin, tokalaşmaların hatta bir futbol maçının yapıldığı ,geçenlerde 100. yaşı anılan unutulmaz olay. Bir İngiliz askerinin siperden getirdiği topla oynanan, daha 3-4 saat öncesine kadar ölümüne savaşan taraflar arasında yapılan tarihi maç Almanya'nın 3-2 üstünlüğü ile sonuçlanıyor.
Bu imkansız maçın 100 yıl sonrasında, Filistin, Iran'la yapacağı dostluk maçını iptal ediyor. Gerekçe açıkça dillendirilmesede büyük ihtimalle başını Suudi Arabistan'nın çektiği Sunni blokuyla başını İran'nın çektiği Şii bloku arasındaki derinden yürütülen soğuk savaş.
Tek dişi kalmış canavarın bize o tek dişini bile geçirmesine gerek kalmamış anlaşılan. Yine üzülmek yetmiyor.