Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hakkında çıkan "Görevden alınacak" iddiası yeniden gündemde. 

Twitter üzerinden gündeme ilişkin paylaşımlar yapan "Haber" isimli sayfanın "kulislere" dayandırdığı bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Nurattin Nebati görevden alınacak. Nebati'nin yerine ise Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu atanacak.

BAKAN YARDIMCILARI ÇİFT MAAŞ HABERLERİ İLE GÜNDEM OLMUŞTU
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 4 bakan yardımcısı da "çift maaş" aldıklarına yönelik haberlerle gündem olmuştu. Bakan yardımcılarının 58-107 bin lira arasında ücret aldığı kaydedilmişti.

80 bin 155 lira aylık ücret aldığı belirtilen Yavilioğlu'nun bakan yardımcılığından 39 bin 537 lira, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden ise aylık 40 bin 618 lira aldığı aktarılmıştı.

NEBATİ'NİN BAKAN OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİ
Lütfi Elvan'ın üzerine o dönem bakan yardımcısı olan Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

Karar Resmi Gazete'de "Görevden affını isteyen ve görevden affı kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Anayasa'nın 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereği atanmıştır." ifadeleri ile duyurulmuştu.

Nebati, atamaya ilişkin ilk açıklamasında "Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" demişti.

ekran-goruntusu-2022-07-20-211222-3LDN