Manevi babam ve canım öğretmenim Hüsnü Coşkun'un aziz hatırasına

Seni Unutmadım Öğretmenim

1996 senesinde Kahramanmaraş'a tayinim çıkmıştı.

Mevsim şeriti olarak kullanmak üzere kartonlara çocuklarla birlikte resimler yapmış ve bir de güzel boyamıştım. Benim de çocukların da emeğimiz vardı.

Doğrusu çok da güzel olmuştu. O heyecanla kartonları aldığım gibi şehre geldim. Bir camcıya vararak bu kartonları camlattıracağımı söyledim. Camcının yanında oturan ve arkası bana dönük olan yaşlı, beyaz saçlı bir adam kartonları aldı ve iyice incelemeye başladı. Uzunca bir süre inceledikten sonra;

"Görüyor musun Ahmet?" dedi camcıya. "Şimdiki öğretmenler bir başka oluyor. Ne güzel emek vermiş."

Ses bana çok tanıdık gelmişti.

Kahramanmaraş Yatılı Bölge Okulu'nda okuyan 8 yaşında minicik bir çocukken ve bir duvarın dibine oturup içli içli ağlarken; "Ağlama yavrum, ben baban sayılırım senin, Behice'yle Memet'de kardeşlerin" diyen sesti o.

Bir Cuma günü sınıfın penceresinden dışarıya bakarken yanıma gelip "Gel seninle Cuma namazına gidelim" diyen sesti. Cuma namazını Serintepe Camiinde kılmış ve tam caminin karşısındaki fırından ömrümde ilk defa lahmacun yemiştim Cuma namazından sonra.

Dönüşte "dolmuşa binelim mi?" diye sorduğunda "hayır yürüyelim öğretmenim" diye cevap vermiştim. Ellerimi tutuyordu çünkü öğretmenim. Sekiz yaşında bir çocuk için ne büyük bir mutluluktu öğretmeninin ellerini tutması.

Yatılı okula başladığım ilk gün tabağımdaki bezelyeleri bitirmediğim için beni tokatlayan o gaddar öğretmenin ellerini tutan ve "ne yapıyorsun Fahrettin benim çocuğumu?" diye haykıran bu sesi nasıl unuturdum.

Omuzuna hafifçe dokundum. "Öğretmenim, elinizi öpeyim" dedim. İyice baktı bana... Cebinden gözlüğünü çıkarıp biraz daha dikkatlice baktı. "Sen Ali'misin?" dedi.

Ellerine sarıldım. Rahmetli babamın ellerini öper gibi öptüm. Yanaklarıma koca koca iki öpücük kondurdu. Ağlıyordu. Beni yanına oturttu. Cuma namazı dönüşü olduğu gibi yine ellerimi tuttu. Uzun uzun konuştuk, dertleştik...

Mekanın cennet olsun öğretmenim... Hakkını helal et...

NOT: ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜNASEBTİYLE ELİ ÖPÜLESİ BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM. 

- - - - - - -

- - - -

- - - - - - -

- - - - - - -

-