Tüm Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle Yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da, 23 Nisan kutlama etkinlikleri kısıtlı bir şekilde gerçekleştirildi. 

Kars il genelinde saatler 21.00’ı gösterdiği sırada, Ehlibeyt Işıklı Cami minarelerinden yayınlanan İstiklal Marşımız Kars semalarında yankılandı. Aynı dakikalarda yüzlerce vatandaş, araçları ile Kars caddelerinde uzun araç konvoyu oluşturarak 23 Nisan coşkusu yaşadı. 23 Nisan coşkusuna jandarma ve polis de destek verdi.

Ehlibeyt Işıklı Cami İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte ilk milli meclisin açılışının 100. yılını, yani iki bayramı hep birlikte coşku ve gururla kutladıklarını söyledi. Erdem ayrıca bugün tüm İslam dünyasında olduğu gibi Kars’ta da tüm Müslümanların bu gece ilk sahura kalkacağını ve yarında ilk orucu tutacaklarını belirterek mübarek Ramazan ayının ülkemize huzur getirmesini ve koronavirüs belasının ülkemizin başından defedilmesini Allah’tan diledi.

Tacettin DURMUŞ/Serhat Birirkim/Kars