CHP, Kahramanmaraş'ta Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Pazarcık ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazanmıştı. Ancak, belediyelerin el değiştirmesiyle birlikte kasaların boşaldığına dikkat çekiliyor. CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, kazandıkları ilçelerdeki durumu değerlendirirken şu tespitleri paylaştı:

"Kasalar Boş, Musluk Alacak Para Yok"

Başkan Ateş, belediyelerin kasalarının boş olduğunu vurgulayarak, ilçe belediyelerinin durumunu şu sözlerle aktardı: "Kahramanmaraş'ta CHP'nin kazandığı ilçelerde şu an durum tespiti yapılıyor. Ancak, ilk izlenimler hiç de iç açıcı değil. Belediyelerin kasaları bomboş. Musluk alacak para yok. Çöp kamyonları arızalı. Araç parkında doğru düzgün ekipman yok."

Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ta belediye başkanları depremi unutmamalı, sorunları çözmeli' Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ta belediye başkanları depremi unutmamalı, sorunları çözmeli'

"CHP'li Belediyeler Kahramanmaraş'a Sahip Çıkıyor"

Tüm bu sorunlara rağmen vatandaşları mağdur etmeyeceklerini belirten Başkan Ateş, "Son iki gündür Adana ve Mersin büyükşehir belediyeleriyle görüşmeler yapıyoruz. CHP'li büyükşehir belediyeleri, Kahramanmaraş'ta partimizin kazandığı belediyelere sahip çıkacak ve destek olacak. Kardeş belediyecilik anlayışıyla Kahramanmaraş'ta hemşerilerimize daha iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Depremler Sonrası CHP'li Belediyelerin İmkanları Seferber Edildi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, CHP'li belediyeler başta Kahramanmaraş olmak üzere 11 ile yardım sağlamak için imkanlarını seferber etmişti.