Geçen haftalarda İstiklal Üniversitesi'ne Rektör ataması yapıldı, bizler de bu sebepten ötürü değerli büyüğümüz Profesör doktor İsmail Bakan hocamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Çalışmalarını dinledik, heyecanına, gözlerindeki ışığa ve planlarına şahit olduk. Ve anladık ki Kahramanmaraş ikinci üniveristesi ile adını daha da fazla duyuracak. Sahip olduğu sanayiyi daha da büyütecek. Şimdilik gizli kalması gerekir diye bu kadar anlatıyorum. Ama benim anladığım sanayi ve üniversite işbirliği ile tencere tava çaydanlık üretimi ile bilinen Kahramanmaraş artık adındaki kahramanlığa yakışır bir surette savunma ve silah sanayiine ciddi kaynak üreten bir şehir haline gelecek. Sahip olduğu hammaddeyi hem evlerimizin mutfaklarında, hem de güzel ülkemizin savunma mutfağında kullanacak. 

WhatsApp Image 2023-02-01 at 15.53.22 (2)-1
Yaptığımız ziyarette dikkatimi çeken ve beni çok mutlu eden bir diğer husus da şu oldu. Profesör doktor İsmail Bakan hocamız Rektör yardımcısı makamı için iki bayan arkadaşımızı uygun görmüşlerdi. Yanılmıyorsam bu Türkiye'de bir ilk. Kahramanmaraş için ne güzel bir haber. Kadınların her işin üstesinden geleceğine dair ne güzel bir adım daha. 
Ülkemizin 'kadın' başlığı altındaki çok üzücü ölüm,cinayet, yaralama, darp, gasp, taciz haberlerine koca bir tokat vuracak bir başlık bu. İki kadın yönetici. Hem de aynı anda. İkisi de çok sevdiğimiz, çok değerli isimler, biri profesör doktor Seçil Fettahlıoğlu, diğeri yine profesör doktor Burcu Erşahan. Ben kendi adıma bir kadın olarak çok memnun ve mutlu ayrıldım binadan.  İki hocamızın da duruşları, çalışkanlıkları, nezaketleri ve  mütevazilikleri  görülmeye değerdi.İkisininde gözlerinde heyecan ve ışık vardı ve ben anladım ki bu ışık çok genci aydınlatacak, çok genç yüreği heyecanla arttıracaktı. 

WhatsApp Image 2023-02-01 at 15.53.22 (3)
Ne mutlu Kahramanmaraş'a. Ne mutlu kadının değerini bilen, onu el üstüne tutan, ayağına Cennet konulmuşluğunun idrakinde olup, ona göre kadınlarımıza değer veren yöneticilere. Ne mutlu görevini layığı ile yapan çalışkan kadınlarımıza. Elleri öpülesi emekçi kadınlarımıza ve onların değerini bilen herkese ne mutlu. Dilerim bu güzel haber herkese duyrulsun, diğer kurumlarda da kadınlarımız hep ön planda olsun, kadının adı hep başarılarda, güzel haberlerde, ilklerde bulunsun. Bu vesile ile anneliği, eşliği yani görevi başında şehit olan, canına kıyılmış, hakettiği değeri bu dünyada alamadan hayata gözlerini yummuş şehit kadınlarımızın annelerimizin de ruhları şad mekanları cennet olsun.

WhatsApp Image 2023-02-01 at 15.53.22 (1)