Başkan Aday Arıkan: 'Bizim en büyük projemiz, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldırmak' Başkan Aday Arıkan: 'Bizim en büyük projemiz, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldırmak'

Öztunç, SGK'nın Ocak 2024 verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, bütçeden Sosyal Güvenlik Kurumu'na finansman açığı da dahil olmak üzere 130,1 milyar liralık transfer yapıldığını ve bu transferlerin geçen yıla göre yüzde 138,6 oranında arttığını vurguladı. Aktif sigortalı sayısının azalmasına karşın ödenen aylık ve gelir dosyalarının arttığını dile getiren Öztunç, emekli aylıklarının yüzde 103,7 oranında arttığını ancak prim gelirlerinin bu artışı karşılayamadığını ifade etti.

SGK'nın ocak ayı emekli aylığı ödemelerinin geçen yıla göre büyük ölçüde arttığını, ancak prim gelirlerinin ödemeleri karşılamadığını belirten Öztunç, "Bu tablo, emeklilerimizin açlık ücretine mahkum edildiğini gösteriyor. Bu sorunun sorumlusu AKP, saray düzeni ve Erdoğan'dır" dedi.

Öztunç'un açıklamalarıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mali dengeleri ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklar gündeme taşındı.