Kahramanmaraş ilindeki jandarma ekipleri, son dönemde gerçekleştirdikleri istihbarat çalışmaları ve denetimlerle suça ve suçluya geçit vermedi. İl Jandarma Komutanlığı'nın 29 Şubat - 13 Mart 2024 tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlarda, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak suçlarına karışan 137 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konuldu.

Ayrıca, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 474 şahıs yakalandı ve adli makamlara teslim edildi. Bu şahıslardan 7'sinin 5 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.

Kahramanmaraş'ta 7 Suça Karışan İş Yeri Hırsızı Tutuklandı! Kahramanmaraş'ta 7 Suça Karışan İş Yeri Hırsızı Tutuklandı!

Şehir genelindeki operasyonlarda ise çeşitli ilçelerde çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi. Dulkadiroğlu İlçesi'nde 3 adet ruhsatsız tabanca ve 480 adet fişek, Türkoğlu İlçesi'nde 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 14 adet fişek, Elbistan İlçesi'nde 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 9 adet fişek, Pazarcık İlçesi'nde 1 adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet fişek, Afşin İlçesi'nde ise 1 adet ruhsatsız Kalaşnikof ve 10 adet fişek ele geçirildi. Toplamda 8 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet uzun namlulu silah ve 511 adet fişek ele geçirildi.

Diğer yandan, trafik timleri tarafından 34.311 araç kontrol edilirken, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında ise il genelinde suça karıştığı tespit edilen 20 Suriye uyruklu şahsın yakalandığı ve sınır dışı edilmek üzere gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Yol izin belgesi olmadan seyahat eden 72 Suriye uyruklu şahsa ise toplamda 326.952 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.