Yeni bir yılın arifesinde ülkemizde ve dünyada olan bitenleri umursamadan belki de çoğu kişi yılbaşı tatili planı yapıyordur. Yeni yıldan umut bekleyenler vardır her yıl olduğu gibi. Yeni yıla girerken hayatının akışını değiştirmek, odalar dolusu paraya kavuşmak isteyen insanlar vardır aramızda.
Bugüne kadar çok tartışıldı, çok konuşuldu, çoğu kimseyi vezir bir o kadarını, hatta aynı kişileri rezil etti, hatta 50 Milyon TL verdiğini okuyunca veya duyunca insan az da olsa heyecanlanıverdi. Milli piyango haramdır uzak durun denildi ama diğer taraftan devletin önemli bir gelir kaynağı olduğu için yasal ve yaygın olarak satışı yapılmaya devam edildi. Haberlerde son 10 yılda milli piyango ikramiyesinde büyük artış olduğu yazıyor.
Hal böyle olunca bir çırpıda zengin olmak istiyor insanlar. 
Bunu yapabilmek için ya bir sihirli değnek olacak, ya miras kalacak ya da haram yollara başvurmak gerekecektir. Bildiğim kadarıyla da milli piyangodan kazanılan para helal kazanç olmuyor. Fakat konuyu biraz araştırdığımda milli piyangonun haram olmadığını söyleyen hocaların olduğunu gördüm. Bunu biraz da insanın vicdanına bırakmak gerekir diye düşünüyorum.
Diğer taraftan milli piyango çekilişleri ve organizasyonu devletin kontrolünde Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nce yürütülmektedir. %99'u Müslüman olan ülkede en çok İslam konuşuluyor ama diğer taraftan da devlet kendi eliyle insanları şans oyunlarına teşvik ediyor. Bu, bir kola markasına gösterdiğimiz tepkiye rağmen o kola markasının milli takımlar sponsorları arasında yer almasına benziyor. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama bana göre bu işte kocaman bir çelişki var.
Kim ne derse desin menfaatin ve maddiyatın ön plana çıktığı günümüzde kısa yoldan zengin olmak adına belki de çoğu kişi cebindeki son parayla en azından bir çeyrek bilet alacaktır. Benim bu tip insanlara buradan bir mesajım olacak: Rızkı veren Allah seni yoklukla sınıyorsa bu sınavı layıkıyla vermek Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün vereceği paradan daha hayırlıdır. Kaldı ki milli piyangodan para kazananlar kesinlikle iflah olmamıştır.