CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına, basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Toplantıda CHP İl Başkanı Ünal Ateş ve CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan da hazır bulundu. Milletvekili Ali Öztunç, seçimlerin ardından Kahramanmaraş'ta 5 kazanım elde ettiklerini açıkladı.

Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ta belediye başkanları depremi unutmamalı, sorunları çözmeli' Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ta belediye başkanları depremi unutmamalı, sorunları çözmeli'

Öztunç, bu kazanımların 4 belediye ve Zeynep Özbaş Arıkan'ın seçilmesi olduğunu belirtirken, Kahramanmaraş'ta kazanılan ilçelerin kalkınması için CHP'li büyükşehir belediyelerinden destek alacaklarını ifade etti. Ayrıca, AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi'nde siyasi tabirle 'Topal Ördek' olduğunu iddia etti.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karadutlu hakkında da konuşan Öztunç, erken seçimin gündemlerinde olmadığını vurguladı. Ancak, Onikişubat ilçesinde oyların yeniden sayılması durumunda Yeniden Refah Partisi'nin belediyeyi kazanabileceği iddiasında bulundu. Öztunç, Kahramanmaraş halkının artık kibirden vazgeçtiğini belirterek, siyasetin herkesin haddini bileceği bir alan olduğunu ifade etti.

Karatutlu'ya yönelik olarak ise, "Cumhuriyet Halk Partisi’nden Nurhak’tan aday adayı olan bir arkadaşımız aday gösterilmeyince Deva Partisi’nden aday adayı oldu. Normaldir, olabilir. Ama Deva Partisi Milletvekili gidiyor Nurhak’a bana atıyor, bir ziyarette İl başkanımıza atıyor. Seni biz milletvekili seçtirdik. Seni kim tanıyordu? Kaç oyun vardı? Çocuk gibi elinden tutup ben gezdirdim. Kusura bakmasınlar herkes haddini bilecek." şeklinde sözler sarf etti.