Yerel yönetimler, konumu gereği,  devlet ve millet arasında bir köprüdür. Bayındırlaşmayla milletin, devlete olan bakışı şekillenir. Millet nazarındaki devlet, ilk hüviyetini yerel yönetimlerin etkisiyle kazanır. Milletin devlete bakışını şekillendiren yerel yönetimlerin, Devlet-i Ebet Müddet anlayışındaki rolü büyüktür. Devlet teamüllerinin gelişmesinde ve top yekün bir millet olmaklığımızın lokomotifi, yerel kültürel birikimleri ve medeniyet şuurunu devlete taşıma vasfıyla yerel yönetimlerdir.
Bu günlerde şehrimizde çok mühim ve kapsamlı bir çalışma olan Şehir Kimliği Çalıştayı’na başarılı bir organizasyonla K.Maraş Büyük Şehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Şehre sevdalı her kesimin temsilcilerini bir araya getiren K.Maraş Büyükşehir Belediyesi  Şehrin geleceği adına bizleri heyecanlandırdı. Büyük Şehir Belediyesi organizatörlüğünde gerçekleşen çalıştay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakanlığa bağlı üst düzey bürokratlar, K.Maraş Valiliği, K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti temsilcileri, yerel kanaat önderleri ve bazı fikir adamları top yekün seferber edilmişti. 
Çalıştayın konusu yeni bir kimlik arayışından ziyade K.Maraşımızın var olan değerleriyle harmanlanmış, şehrin geleceğinin şekillenmesini her kesimin katılımıyla belirleme çalışması. Bir nevi her kesimi sorumluluk almaya davet.
Çoğulcu katılım her kesimin görüş ve  önerilerini dikkate alması hasebiyle aynı zamanda, üniversitesiyle, bürokrasisiyle, STK’sıyla, siyasi partisiyle, fikir adamlarıyla ve vatandaşıyla her kesimin taşın altına elini sokmasını sağlar.
Raportörlüğünü K.S.Ü’nün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yaptığı çalıştay, Safran Otelde yapıldı. Toplamda 21 masa kurulan çalıştayda toplumumuzu oluşturan kesimlerin neredeyse tamamından bir katılımcı vardı. Bu çeşitlilik, artık kuru kuruya eleştirmek yerine, fikir üreten, proje sunan ve şehrin gelişimine katkıda bulunan bir anlayışa doğru yol aldığımızın ifadesidir. Şehrimizin yarınlarının şekillenmesinde her kesimin görüş ve önerilerine çalıştay sayesinde daha ciddi ve daha deruni bir şekilde baş vurulmuş oldu. K.S.Ü’nün seçkin hocalarnın eliyle rapora dönüştürülecek olan öneriler bakanlık nezdinde incelenip şehrin yeni çehresine ve gelişimine ışık tutacaktır umarım. Şehrimiz belki de binlerce yıl bu çalıştay neticesinde kazandığı kimliği taşıyacaktır. Büyük Şehir belediyesinin toplumun her kesiminin bu konudaki görüşünü almadaki hassasiyeti taktire şayandı. Sayın Erkoç’unda toplumun bütün kesimini kucaklama ve anlama çabası, fikir adamlarına verdiği önem, bürokrasi ve vatandaşın gözünden eminim kaçmayacaktır.
Yerel yönetimlerin, başta da belirttiğimiz gibi devletle millet arasında köprü olma özelliğinin önemine binaen, böyle bir çalıştaya imza atmış olmasından dolayı Büyükşehir Belediyemizi kutlarım. Toplumlar şehirleriyle, şehirler kimlikleriyle tarihe yazılır. 
K.Maraş Ticaret Sanayi Odasının da benzer bir çalışay düzenleyerek Şehrimizdeki sanayicileri ve iş adamlarını böyle bir organizasyonla bir araya getirip, fikir ve önerilerini dinleyip, projelerini değerlendirerek, şehrin üretim ve ticaret hacmine büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyim.Top yekün müesseselerin organizasyonuyla benzer bir çalıştay neticesinde ortaya çıkacak katma değerler şehrimizin aydınlık yarınlarına büyük yararlar sağlayacaktır. Şehirler, Kültürüyle, Medeniyetiyle, Ağır Sanayisiyle, Ticaretiyle bayındır olur.